Airthings

Hent data fra dine Airthings enheter med MQTT. Les temperatur, radon, CO2, luftfuktighet, eller støy
Skrevet av Aleksander Bless
Oppdatert 4 måneder siden

For å lese data fra dine Airthings-enheter, kobler Evolo seg til deres MQTT-broker for å hente verdier i sanntid.

Kom i gang

For å komme i gang trenger du følgende informasjon fra Airthings

1. Opprett en MQTT-klient i Airthings Dashboard

For at Evolo Gateway skal kunne koble seg til Airthings, må du opprette en MQTT-klient i Airthings Dashboard.
Dette er nødvendig for å hente ut påloggingsinformasjon.

Se Airthings' dokumentasjon for detaljer

2. Legg til Airthings MQTT-broker som en enhet

Etter å ha opprettet en MQTT-klient og lastet ned sertifikatene, kan du fortsette med oppsettet i Evolo.

Legg til en ny enhet med følgende konfigurasjon:

Host mqtt.airthings.com

3. Legg til MQTT-grensesnitt

Type MQTT
Brokerens port 8883
Beskrivelse Valgfri beskrivelse
Brukernavn La stå tomt
Passord La stå tomt

Avanserte innstillinger for grensesnittet

Under avanserte innstillinger, legg inn topics Evolo skal abonnere på og lim inn sertifikatene. Aktiver også "Valider sertifikat" og "Aktiver TLS".

Topics

Legg til bygningen du ønsker å hente data fra:
{accountId}/{locationId}/#

Les om Airthings' topics her.

MQTT Client ID Airthings MQTT Klient ID, f.eks. 00000000-0000-0000-0000-0000000000.
Serversertifikat Last ned denne filen og lim den inn i feltet.
Klientsertifikat Bruk -cert.pem du lastet ned fra Airthings Dashboard.
Klientnøkkel Bruk -key.pem du lastet ned fra Airthings Dashboard.

Fullfør med å trykke på "Opprett".

4. Legg til datapunkter som leser fra MQTT

Nå kan du fortsette med å opprette datapunkter som leser de forskjellige verdiene fra topics for dine bygninger.

I eksemplet med grensesnittet ser vi at Evolo abonnerer på alle topics under:

95c179d9-1edd-471b-b55b-44b3e76802a8/f3b1b49d-8d3d-4497-b0d4-68ca8a5c9f69/#

For å hente ut verdier, legg til Device ID'en til enheten du ønsker å lese fra.

Eksempel på en komplett topic:

95c179d9-1edd-471b-b55b-44b3e76802a8/f3b1b49d-8d3d-4497-b0d4-68ca8a5c9f69/devices/123456789/samples

Eksempel på hvordan man leser av temperatur fra en topic

Navn

Navnet til datapunktet

Beskrivelse

Valgfri beskrivelse av datapunktet

Topic

Legg til topic som forteller hvilken enhet du ønsker å lese data fra.
    95c179d9-1edd-471b-b55b-44b3e76802a8/f3b1b49d-8d3d-4497-b0d4-68ca8a5c9f69/devices/123456789/samples

Les om Airthings' topics her

Javascript for å lese verdi Fyll inn parametere du ønsker å lese, grunnvariabel er message. Se payload for alternativer.

Data fra Airthings

{
      "serialNumber": "2930046980",
      "sampleRecorded": "2023-07-04T11:25:31",
      "co2": 456, // carbon dioxide (ppm)
      "humidity": 43, // relative humidity (%)
      "light": 36, // relative light (%)
      "lux": 114, // light (lux)
      "radonShortTermAvg": 13,
      "temp": 24.33, // temperature (°C)
      "voc": 71, // volatile organic compounds (ppb)
      "pressure": 99166, // pressure (hPa)
      "pm1": 10, // particulate matter 1 µm (µg/m³)
      "pm25": 10, // particulate matter 2.5 µm (µg/m³)
      "soundLevel": 55, // sound level (dBA)
      "pressureDifference": null,
      "pm10": null,
    }

Når du har definert utrykket for å lese ønsket verdi, test lesing med "Les datapunkt" og  fullfør med Opprett