⚡️ Legg til Elhub-målere i Evolo

Hent data fra dine smarte energimålere via Elhub
Skrevet av Aleksander Bless
Oppdatert 2 uker siden

I Evolo kan du legge til Elhub-målere for å få full oversikt over energiforbruk og produksjon i byggene dine.
Dette kan være nyttig for overvåkning, rapportering, og optimalisering av energiressurser.

Kom i gang

For å komme i gang trenger du følgende informasjon fra Elhub:

Legg til Elhub-målere i Evolo

1. Naviger til Konfigurasjon → Energioppfølging → Målepunkter
  2. Klikk Legg til nytt målepunkt
  3. Fyll inn feltene for målepunktet:

Målertype: Elhub måler

Energigruppe: Velg ønsket energigruppe
    Se hvordan opprette en energigruppe

Hovedmåler: Huk av hvis dette er hovedmåleren. (Som regel er Elhub-måleren det).

Retning:
    Velg om måleren skal vise forbruk eller produksjon.
    Dersom du vil ha begge retninger, kan du opprette en ny energimåler med motsatt retning.

Elhub målepunkt ID:
    Det unike identifikasjonsnummeret for måleren, som du finner i Elhub.

Velg datapunkt for utetemperatur:
    Hvis du ønsker å sammenligne utetemperatur med målerens forbruksdata.

Antall kvadratmeter:
    Definer arealet som denne måleren forsyner, om ønskelig.

Bekreft med Opprett.

2. Godkjenn tilgangen til Evolo gjennom Elhub Min Side

Etter noen få minutter vil du på Elhub Min Side få opp en forespørsel fra "Evolo Tredjepart":

Klikk Godta for å gi Evolo tilgang til å lese dette målepunktet.

3. Sjekk status og data i Evolo

1. Kolonnen Elhub status vil vise Godkjent når dataene er synkronisert.

2. Du vil nå se data for de siste tre årene i Energioppfølgings-modulen.

Evolo henter forrige dag hver morgen kl. 09:00 når de blir tilgjengelig i Elhub.