Virtuelt datapunkt

Gjør avanserte utregninger for å skape tilpassede datapunkter
Skrevet av Aleksander Bless
Oppdatert 6 måneder siden

Et virtuelt datapunkt kan du bruke for å slå sammen flere datapunkter, massere data eller gjøre avanserte utregninger for å skape tilpassede datapunkter.

1. Gå til Konfigurasjon Datapunkter

2. Klikk Legg til datapunkt

3. Velg et virtuelt grensesnitt og fyll inn parametere som toppsystemet skal bruke for å skape det virtuelle datapunktet

Sammenslå flere datapunkter

1. Velg de datapunktene som du ønsker å bruke som datagrunnlag for det nye virtuelle datapunktet.

2. Definer et Javascript-utrykk for å behandle verdiene

Javascript-utrykk

Her kan du kjøre utregninger på de valgte datapunktene. For å referere til verdien bruker du Indeks verdien i variabelen values.

I eksempelet subtraherer vi temperatur med settpunkt for å ende opp med forskjellen mellom de to datapunktene. Denne kan vi deretter bruke i en verdi-komponent eller lignende i et rom for å indikere at rommet er over eller under settpunktet.

Bruk som datalager

Velg bruk som datalager for å opprette et virtuelt datapunkt som du kan skrive data til. Du kan for eksempel videresende data fra andre datapunkter.