Målepunkt

Hvordan legge til et nytt målepunkt i en energigruppe
Oppdatert 1 år siden

Et målepunkt for energioppfølging relateres til et datapunkt som logger målerstand. Med denne dataen lager toppsystemet grafer og diagrammer som utgjør energioppfølgingen.

Målepunktet støtter kun akkumulerende datapunkter. Det vil si et datapunkt som øker. Et eksempel på et ikke økende datapunkt er spenning og effekt.

⚠️ Det er viktig å velge “Akkumulerende” som type i oppsettet for logg til datapunktet du ønsker å hente energidata fra.

1. Gå til Konfigurasjon → Energioppfølging

2. Under fanen Målerpunkter klikk Legg til nytt målepunkt

3. Fyll inn et navn og eventuelt en beskrivelse for målepunktet, velg hvilken energigruppe den skal tilhøre.

Velg et datapunkt med en akkumulerende logg for energidata, og ta med utetemperatur for sammenligning mot forbruk.

Siden dette er det første målepunktet jeg oppretter i gruppen "Elektrisk" blir den tolket som hovedmåleren. Da kan jeg velge denne under "Undermåler av" når jeg legger til neste målepunkt, for å lage en hierarkisk fremstilling av målerne.