Alarm mot et datapunkt

Opprett alarm på verdien til et eller flere datapunkt
Skrevet av Aleksander Bless
Oppdatert 8 måneder siden

1. Gå til Konfigurasjon → Alarmer

2. Under fanen Oppsett klikk Opprett ny alarm og velg Datapunkt

Tips! Du kan også importere flere alarmer samtidig via et Excel-dokument.

3. Velg én eller flere datapunkter og fyll inn terskelverdier som bestemmer når alarmen skal trigges

Datapunkt - Verdi

Om datapunktet er av type verdi (INT) fyller du inn lav og høy alarm grense.

Datapunkt - Boolsk variabel

Om datapunktet er av type boolsk variabel (BOOL) velger du om alarmen skal trigges når variabelen er sann eller usann.

Tekstliste for alarmer

Mange alarmer blir satt opp mot en feilkode fra det tekniske anlegget. Da kan du bruke en tekstliste for å vise en beskrivelse istedenfor en kode. Verdien kan leses fra "Alarmtekst" i alarm-tabellen.

4.  I menyen Relasjoner kan du relatere denne alarmen til en visning, slik at du kan gå direkte til visningen via alarm-tabellen.

5. I menyen Avanserte innstillinger kan du sette følgende parametere

Felt Beskrivelse
Intervall Hvor ofte alarmen skal sjekkes
Prioritet Hvilken prioritet alarmen skal ha, velg mellom A, B, og C
Hysterese Hvor stor endring verdien må ha for at alarmen skal trigges
Forsinkelse Hvor lenge alarmen må være aktiv før den trigges
Advarsel lav (Verdi) Lav grense for at alarmen skal trigges som en advarsel
Advarsel høy (Verdi) Høy grense for at alarmen skal trigges som en advarsel
Tillat verdi lav (Verdi) Lav grense for at alarmen skal trigges som utenfor
grenseområde
Tillat verdi høy (Verdi) Høy grense for at alarmen skal trigges som utenfor grenseområde
Gyldighetsperiode dager Hvilke dager alarmen skal være gyldig, er ingen valgt gjelder alle
Gyldighetsperiode timer Hvilke timer alarmen skal være gyldig, er ingen valgt gjelder alle
Aktiv Bestemmer om alarmen skal være aktiv eller blokkert for nye hendelser

Eksempel på en alarm der alle feltene er fylt ut