Trigger

Definer regler som vil utløse handlinger når de blir oppfylt
Skrevet av Aleksander Bless
Oppdatert 2 måneder siden

Trigger-appen kan brukes til å definere egendefinerte regler for en eller flere datapunkter, som vil utløse handlinger når de blir oppfylt.

1. Gå til Konfigurasjon Applikasjoner

2. Klikk Legg til Applikasjon

3. Fyll inn feltene for applikasjonen

Følgende felter må fylles ut:

• Fyll inn navn, eventuelt en beskrivelse og velg Gateway
  • Datapunkter for trigger
    Dette er datapunktene som vil bli sjekket av applikasjonen.

• Regel for aktivering
    Dette er et JavaScript-uttrykk som vil bli brukt til å bestemme om triggeren skal aktiveres.
  • Regel for deaktivering
    Dette er et JavaScript-uttrykk som vil bli brukt til å bestemme om triggeren skal deaktiveres.
  • Datapunkter for skriving
    Dette er datapunktene som skal skrives, og deres definerte verdier.

I tilfelle der både aktiverings- og deaktiveringsreglene er sanne samtidig, vil aktiveringsregelen ha prioritet.

I eksempelet under vil Gateway slå på varmekablene utendørs hvis følgende vilkår er oppfylt:

• Timeprisen for strøm er ikke blant de 6 dyreste.
  • Forventet nedbør er større enn 0,5.
  • Forventet utetemperatur er mindre enn 0.

Eksempel på Trigger-applikasjon