Sett opp Gateway på Linux

Hvordan installere Docker og sette opp Gateway på Linux operativsystem
Skrevet av Aleksander Bless
Oppdatert 4 måneder siden

Ønsker du full kontroll over operativsystemet kan du sette opp Gateway med Docker og Docker Compose plugin.

Docker er en plattform som lar utviklere opprette, distribuere og kjøre applikasjoner i containere.

Docker Compose er et verktøy som forenkler administrasjonen av flerkontainer-Docker-applikasjoner. Evolo Gateway består av flere containere, og Compose gjør det enkelt å sette opp Gateway med en .yaml fil.

1. Last ned og installer Docker og Docker Compose

Følg veiledningen for ønsket distro

CentOS
Debian
Ubuntu
Raspberry Pi OS (32-bit)
Raspberry Pi OS (64-bit)

Det er viktig at du installerer både Docker og Docker Compose, for eksempel Ubuntu:

sudo apt-get install docker-ce docker-ce-cli containerd.io docker-buildx-plugin docker-compose-plugin

2. Last ned og kjør docker container

Last ned docker-compose.yaml til ønsket mappe på Raspberry

wget https://app.evolo.no/docker/docker-compose.yaml

Installer Evolo Gateway med docker compose

sudo docker compose up -d

Etter installasjonen er ferdig og docker kjører Evolo Gateway kan du gå videre med steg 2. legge til gateway