Rom kalenderobjekt

Hvordan legge til et kalenderobjekt for et rom
Oppdatert 1 måned siden

Kalenderobjektet for et rom har en adaptiv oppvarming som er basert på en algoritme som lærer seg rommets respons på varmepådrag i forhold til utetemperatur.

Gateway bruker en kombinasjon av rommets temperatur, settpunkt og anleggets utetemperatur for å beregne når oppvarmingen skal starte for å holde ønsket settpunkt når hendelsen i kalenderen starter.

Tips! Du kan også importere flere kalenderobjekter samtidig via et Excel-dokument.

1. Gå til Konfigurasjon → Kalenderobjekter

2. Klikk Legg til nytt kalenderobjekt → rom

3. Fyll inn et navn for rommet's kalenderobjekt og velg tilhørende datapunkter som trengs for å lage objektet.

NB! Det er viktig at datapunktene som blir valgt alltid returnerer en verdi slik at Gateway har dem tilgjengelig når den skal beregne oppvarmingstid.

Datapunkt for romsettpunkt må alltid være temperaturen som rommet ønsker å oppnå ved endt oppvarming.

Avanserte innstillinger

Under avanserte innstillinger for rommets kalenderobjektet kan du velge

• Skriv siste verdi
    Dersom Evolo Gateway synkroniseres eller får en omstart, vil alltid siste verdi i en hendelse skrives. For eksempel, hvis det er en hendelse som inntreffer klokken 10:00, som aktiverer et spesifikt objekt, og Evolo Gateway deretter omstarter klokken 11:00, vil systemet automatisk sende en "PÅ"-kommando for det aktuelle objektet igjen.
    Feltet er aktivert som standard og brukes for å forhindre at anlegget er ute av synk med kalenderens oppsett.

Adaptiv oppvarming

Ved første opplæring starter oppvarmingen 6 timer før hendelsen starter. Da måles tiden det tar å varme opp rommet med én grad ved nåværende utetemperatur.

Når Evolo Gateway har to eller flere målinger ved forskjellige utetemperaturer kjøres en analyse av disse dataene hvor det genereres en formvarmingskurve over historiske oppvarmingstider i forhold til utetemperaturer.

Denne kurven brukes til å beregne når oppvarmingen skal starte for å oppnå ønsket temperatur når kalender hendelsen starter. Den første sjekken for når oppvarmingen skal starte er 6 timer før hendelses start.

Om det er mindre enn 6 timer til neste hendelse starter, kjøres ikke slutt verdien.

Oppvarmingstiden beregnes fra tidligere erfaring ved forskjellige utetemperaturer, og alle punkter er like mye vektet.

NB! For at den adaptive oppvarmingen skal lære seg oppvarmingstid må du legge kalenderobjekter for rom på kalender hendelser som har definert til-fra tidspunkt når rommet skal være aktivt.

Start ny opplæring

Hvis det er rom som har hatt feil på en ovn eller har andre problemer som påvirker opplæringen kan du starte en ny opplæring fra menyen til rommet.

Over tid vil også disse feilene "vannes" ut av at det kommer flere nye punker.

Eksempel på adaptiv oppvarming

I dette eksempelet er ønsket settpunkt 24 ºC

Anlegget senker temperaturen i rommene på kvelden med 2-3 ºC.

Dette rommet er endel av en kalender hendelse som vil ha rommet i dag-modus kl. 07:30 med ønsket settpunkt.

Forvarming

Klokken 05:00 har Gateway satt rommet i dag-modus for å starte oppvarmingen. Temperaturen i rommet var da 21.8 ºC.

Utetemperaturen kl. 05:00 var -0,9 ºC og i følge forvarmingskurven vil det ta cirka 58 minutter per grad ved denne utetemperaturen.

Da fant Gateway ut at rommet vil være på ønsket settpunkt kl. 07:30 om den starter oppvarmingen cirka 2 timer før, siden målet er å øke temperaturen med 2 grader for å nå ønsket settpunkt.

Rådata

I denne fanen vil du se alle målingene Gateway har gjort. Beregnet kurve tegnes etter disse målingene, det må være en korrelasjon mellom utetemperatur og oppvarmingstid for at kurven skal tegnes riktig.