Astrour

Beregn soloppgang og solnedgangstider basert på koordinater
Oppdatert 2 måneder siden

Astrour-appen brukes til å kontrollere utendørs belysning der fotoceller ikke er tilgjengelige. Applikasjonen beregner soloppgang og solnedgangstider basert på koordinater.

Applikasjonen kjører lokalt på Gateway, og vil fungere dersom Gateway ikke har tilkobling til Internett. Klokken på operativsystemet på Gateway må være stilt riktig for korrekt beregning.

1. Gå til Konfigurasjon Applikasjoner

2. Klikk Legg til Applikasjon

3. Fyll inn feltene for applikasjonen

Følgende felter må fylles ut:

• Fyll inn navn, eventuelt en beskrivelse og velg hvilken Gateway
  • Latitude
    Koordinat for breddegrad, hentet fra byggets adresse hvis tilgjengelig. For eksempel: 69,9689 - Alta.

• Longitude
    Koordinat for lengdegrad, hentet fra byggets adresse hvis tilgjengelig. For eksempel: 23,2716 - Alta.

• Høyde
    Angi høyden over havet. For eksempel: 60 meter.

• Påslag ved
    Definerer solposisjonen der applikasjonen skal sende "På".
  • Avslag ved
    Definerer solposisjonen der applikasjonen skal sende "Av".
  • Datapunkt
    Velg hvilket datapunkt som skal skrives til. Du kan kun velge boolske datapunkter.

Eksempel på Astrour-applikasjon

Fullfør med Opprett

I eksempelet vil Gateway nå sende boolsk variabel sann ved solnedgang, start og usann ved soloppgang, slutt til valgt datapunkt. Dette datapunktet kan deretter leses av for å styre utebelysningen, for eksempel.

Har du aktivert skriving av systemlogg til Gateway, vil applikasjonen logge kalkulerte tidsstempler for Påslag og Avslag.