Søk opp BACnet enheter

Bruk BACnet klienten for å skanne nettverket etter objekter
Oppdatert 6 måneder siden
⚠️ OBS! Denne funksjonen støttes kun på Evolo Gateway som kjører på Linux operativsystem.

BACnet klienten under Konfigurasjon -> Gateway -> Evolo Gateway kan du bruke for å skanne nettverket etter BACnet enheter og objekter.

Du kan også legge til enhet/grensesnitt/datapunkter du finner direkte via verktøyet.

BACnet skanning

Enheter

Klikk på ønsket enhet for å laste inn tilgjengelige objekter.
Om enheten ikke finnes i Evolo allerede, kan du legge den til via listen.

Objekter

Klikk på objektene for å laste inn navnet, huk av objektene du ønsker å legge til som datapunkter, og bekreft importering til datapunkter med Legg til valgte.

Om du ønsker en prefix på navnet til datapunktet, kan du fylle ut dette før du legger de til.

Verdier

Lister verdiene som er tilknyttet objektet.

Når du legger til valgte, vil datapunktet få følgende felter:

Navn = OBJECT_NAME
Beskrivelse = DESCRIPTION
Benevnelse = UNIT

Jeg finner ingen enheter eller objekter?

Det betyr at det er ingen BACnet enheter som svarer på Who-IS kringkastingen fra Gateway. Som standard sendes denne ut på adressen 255.255.255.255.

Du kan endre adressen som Gateway bruker under Avanserte innstillinger til Gateway.

Sette egendefinert broadcast adresse

For eksempel

Om det lokale subnettet er 192.168.1.0/24 kan du prøve broadcast adresse 192.168.1.255. Noen enheter svarer kun på denne adressen.

OBS! Bruker du et eget oppsett av Docker, må du sette Evolo Gateway i "host" mode. Bruker du en Evolo Gateway levert av oss, er dette allerede aktivert. Ta kontakt så hjelper vi deg.